FAQ

1. Over onze espressocupjes en hoe u ze kunt bewaren.

 • 1.1. Hoe worden de espressocupjes van Espressocupcenter.nl gemaakt?
  De espressocupjes van ons eigen merk worden op ambachtelijke wijze gevuld en verpakt. Dit houdt in dat er uitsluitend handbediende apparatuur gebruikt wordt die weinig tot geen energie verbruikt. Deze apparatuur die we zelf hebben ontwikkeld en die ook bediend wordt door mensen met een arbeidsbeperking, maakt het mogelijk om al op zeer kleine schaal rendabel te kunnen produceren en om heel kleine partijen topkwaliteit koffie te kunnen verwerken, bijvoorbeeld die van maar één koffieboer. Daardoor kunnen we soms ook zeer exclusieve melanges aanbieden.
 • 1.2. Waar komt de koffie in de espressocupjes van Espressocupcenter vandaan?
  De koffie in de cupjes van ons eigen merk komt uit alle regio’s waar koffie wordt verbouwd. Het grootste deel van de Arabica bonen in onze melanges komt uit Zuid- en Midden America (Brazilië, Colombia, Equador, Honduras, Guatamala). Een ander deel komt uit Afrika (Kenia, Ethiopië, Togo). Uit Afrika komt ook een groot deel van de Premium Robusta die onderdeel uitmaakt van onze meest krachtige melanges. Een ander deel komt uit Azië . De koffiebranders met wie wij samenwerken kopen de ruwe koffiebonen veelal rechtstreeks in bij door hen geselecteerde koffieplantages. Door zaken te doen met betrouwbare en deskundige partijen in streken waar mooie koffierassen goed gedijen en door een goede prijs te betalen en in ruil daarvoor strenge kwaliteitseisen te stellen, weten zij zich verzekerd van een constante hoge kwaliteit. En daar laten zij Espressocupcenter.nl graag van mee profiteren. Uit concurrentie overwegingen maken ze de namen van de betreffende koffieplantages niet openbaar.
 • 1.3. Wordt de koffie in de cupjes van Espressocupcenter.nl duurzaam geteeld?
  Ja, alle koffies in onze cupjes hebben tenminste het Rainforrest Alliance keurmerk. Rainforest Alliance is een internationale onafhankelijke organisatie die wereldwijd werkt aan de bescherming van het tropisch regenwoud en de biodiversiteit. Rainforest Alliance stelt eisen aan de arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud. De boer die conform de Rainforrest Alliance standaard werkt, ontvangt vaak een hogere prijs vanwege de betere kwaliteit en omdat de koper het product kan verkopen onder het Rainforrest Alliance certificaat. Onafhankelijke keuringsinstanties zien erop toe dat de boeren blijven voldoen aan de eisen die het keurmerk aan hen stelt.
 • 1.4. Hoe vers is de koffie in de espressocupjes die Espressocupcenter.nl verkoopt?
  De espressomaling in ons eigen merk espressocupjes is altijd vers gebrand op het moment dat we deze in onze cupjes verwerken. Want we werken met gerenommeerde koffiebranders bij ons in de directe omgeving die branden op bestelling. Daardoor kunnen we werken met zeer kleine voorraden die zijn afgestemd op de vraag van het moment.
 • 1.5. Hoe lang zijn de espressocupjes van Espressocupcenter.nl in een ongeopend zakje houdbaar?
  Een ongeopend zakje espressocups van ons eigen merk is tenminste houdbaar tot aan de datum die op de verpakking staat. Op het moment van levering zijn onze espressocupjes altijd nog tenminste 3 maanden houdbaar, maar meestal zelfs nog ruim meer dan 6 maanden. Het is mogelijk dat ze nog veel langer houdbaar zijn, maar dat hebben we nog niet kunnen uittesten. Voor een optimale smaakbeleving adviseren we u de espressocupjes ruim voor het einde van de houdbaarheidstermijn te gebruiken.
 • 1.6. Hoe kan ik een aangebroken zak espressocupjes van Espressocupcenter.nl het beste bewaren?
  Een aangebroken zak espressocupjes kunt u het beste bewaren in één van onze bewaarblikken of voorzien van een vershoudclip. Om optimaal te genieten van onze melanges adviseren wij u om de inhoud van een aangebroken verpakking binnen 2 weken op te gebruiken.
 • 1.7. Komt Espressocupcenter.nl met nog meer smaken?
  Ja. Voor ons basisassortiment zijn druk bezig met het creëren van nog 2 nieuwe smaken. Daarnaast zullen we in de nabije toekomst komen met tijdelijk verkrijgbare melanges die bestaan uit duurzaam geteelde oogsten van een bijzonder hoge kwaliteit en met een bijzondere smaak.
 • 1.8. Zijn de espressocupjes van Espressocupcenter.nl ook in winkels en supermarkten te koop?
  Nee. Ons eigen merk is alleen via onze eigen webshop te koop. De andere merken die we via onze webshop verkopen zijn in Nederland niet of nagenoeg niet elders te koop. Deze worden dan ook geproduceerd en hoofdzakelijk verkocht in het buitenland (veelal voor een hogere prijs dan in onze webshop).
 • 1.9. Waarom zijn de eigen merk espressocupjes van Espressocupcenter.nl niet individueel verpakt?
  We hebben hiervoor gekozen omdat we de nadelen ervan groter vinden dan het voordeel. Want individueel verpakte cupjes zorgen voor hogere productiekosten, dus een hogere prijs en ook voor meer afval en ongemak voor de koper/gebruiker. Het voordeel: langere versheid is zeker van belang, maar als u een aangebroken zakje van onze cupjes in een goed afgesloten verpakking bewaart, dan blijven ze nog een week of drie prima op smaak. Onze stijlvolle en ruimtebesparende bewaarblikken zijn hierbij een perfect hulpmiddel.
 • 1.10. Zijn de cupjes van Espressocupcenter.nl recyclebaar?
  Ja, de cupjes zijn van een kunststof dat in principe steeds weer opnieuw gebruikt kan worden. Het bevat bovendien ook geen weekmakers. Weekmakers kunnen de vruchtbaarheid negatief beïnvloeden en mogen daarom in enkele Europese landen al niet meer in voedselverpakkingen worden verwerkt. Om het kunststof van de cups te kunnen recyclen moet u ze gescheiden aanbieden aan het afvalverwerkingsbedrijf. Espressocupcenter.nl kan uw gebruikte cupjes helaas niet innemen.

2. Over het gebruik van onze espressocupjes in Nespresso apparaten

 • 2.1. Zijn de cupjes van Espressocupcenter.nl geschikt voor alle Nespresso® apparaten?
  Ja ze zijn geschikt voor alle Nespresso® apparaten. In de Citiz en Essenza werken ze perfect. In de U en in de Pixie soms net iets minder (iets water in het lekbakje), omdat deze apparaten door Nespresso speciaal zijn ontworpen om andere merken cupjes slechter te laten werken. Zo probeert Nespresso® kopers kennelijk te ontmoedigen om cupjes van andere merken te kopen. Het zijn vooral de wat dikkere plastic cupjes zonder gaatjes in de bodem die slechter/niet werken in de U en Pixie. Die van Espressocupcenter.nl hebben gaatjes en een ringvormige uitsparing in de bodem waar de water inspuitnaaldjes in glijden. Daarom werken onze cupjes over het algemeen probleemloos in elk Nespresso® apparaat.
 • 2.2. Ik moet bij de cupjes van Espressocupcenter.nl net iets harder drukken op de hendel van mijn Nespresso® apparaat. Kan dit kwaad?
  Nee, want alle soorten cupje die Espressocupcenter.nl verkoopt zijn vooraf uitgebreid getest. Ze zijn van een plastic dat te zacht is om bij normaal gebruik schade te kunnen veroorzaken aan uw Nespresso® apparaat. Bovendien bevatten ze een ringvormige uitsparing met gaatjes in de bodem waardoor de water inspuitnaalden de cupjes niet hoeven te perforeren zoals wel moet bij de originele aluminium cupjes en met de cupjes van andere merken met een dichte bodem.
 • 2.3. Kan mijn Nespresso® apparaat stuk gaan door het gebruik van de cupjes van Espressocupcenter.nl?
  Nee. Nee. Nee. Onmogelijk! Want alle soorten cupjes die Espressocupcenter.nl verkoopt zijn vooraf uitgebreid getest. Ze zijn van een plastic dat te zacht is om bij normaal gebruik schade te kunnen veroorzaken aan uw Nespresso® apparaat. Bovendien bevatten ze een ringvormige uitsparing met gaatjes in de bodem waardoor de water inspuitnaalden de cupjes niet hoeven te perforeren zoals wel moet bij de originele aluminium cupjes en met de cupjes van andere merken met een dichte bodem.
 • 2.4. Wat moet ik doen als mijn Nespresso® apparaat toch kuren gaat vertonen na het gebruik van de cupjes van Espressocupcenter.nl?
  Als u nog garantie heeft op uw Nespresso® apparaat, moet u de procedure volgen die vermeld staat in uw garantiebewijs. Want het gebruik van onze cupjes geeft de fabrikant van het apparaat geen geldige reden om de algehele garantie op het apparaat, of onderdelen daarvan, uit te sluiten. Want onze cupjes zijn gemaakt van een flexibele kunststof en geven dus altijd wat mee en kunnen uw apparaat bij normaal gebruik daarom niet beschadigen.
 • 2.5. Welk type Nespresso® apparaat beveelt Espressocupcenter.nl potentiële kopers aan als zij ook cupjes van andere merken willen gebruiken?
  Wij zijn weliswaar absoluut geen experts op het gebied van Nespresso® apparaten, maar onze ervaring leert dat de Essenza en de Citiz het meest probleemloos werken in combinatie met cupjes van andere merken. De Essenza (de reguliere, niet de Essenza Earth) is door de Consumentenbond ooit uitgeroepen tot “beste koop”, dat zegt ook wel wat. Onze eigen voorkeur gaat uit naar de Citiz, niet alleen vanwege het fraaie design, maar ook omdat dit apparaat nog net iets minder plek inneemt dan de Essenza en omdat je dankzij het opklapbare espressoplateautje ook grote koppen kunt gebruiken zonder het lekbakje te moeten weghalen.

3. Over het bestellen en verzenden van onze espressocupjes


Powered by Lightspeed